Fru halvgrodas hälsa

Här skriver jag om mat och träning. Med mera.

Om herr halvgroda och ett liv fullt av möjligheter.

skarmavbild-2016-12-30-kl-10-01-12

Den observante har redan sett honom swisha förbi i en och annan trailer på TV4 under julen, med dubbla diadem i håret. Nu är det alltså äntligen officiellt: min halvgroda tävlar i Sveriges Mästerkock 2017. Jag får tyvärr inte berätta hur det gått för honom eller andra inside stories, men kanske kan det pysa ut lite efter varje avsnitt som sänds… Från och med 11/1 sitter vi bänkade varje avsnitt, ok? Följ honom på instagram [halvgroda] för härlig inspiration till vardagsmaten och för andra spännande projekt som snart kommer sjösättas. (Apropå följa: skriv in mailadressen i högerkolumnen här så får du en fiffig reminder varje gång jag publicerar ett nytt inlägg).

I alla fall. Att halvgroda varit borta och levt ut sin dröm har påverkat mig direkt på två sätt: 1) jag har inte haft tid att blogga. 2) jag har inte haft tid att ta hand om mig själv.

Låt mig ta det från början. Vi är alltså två stycken ”bostadslösa” nyblivna fyrbarnsföräldrar som bor inneboende hos mina föräldrar. Jag är egenföretagare sen många år så herr halvgroda har alltid känt sig nödgad att vara den stabila inkomsttagaren – trots att han egentligen är en entreprenörssjäl. Konstigt nog känns det som mest logiskt att ta det steget fullt ut när allt annat redan är upp och ner, så i september bestämde vi att familjen var redo för två som driver företag. Nu till det intressanta. Kort efter att A tog steget att avsluta sin anställning så har det dykt upp så otroligt många roliga möjligheter.  Både för oss, för det nystartade företaget (som stöd vid köp av digitala tjänster, vi jobbar på den hisspitchen men huvudsaken än så länge är att det redan finns kunder), men även möjligheter att fördjupa sig i passionen matlagning. Jag skulle kunna ha en lång new age-utläggning om hur universum belönar den som vågar genom att stapla klyschor på varandra. När man öppnar dörren och fönstret så blir det cirkulation och gammal luft vädras ut. Du kommer aldrig lära dig att flyga om du inte vågar hoppa. Vill du åstadkomma något nytt måste du våga göra något annorlunda. Erbjudanden kommer inte till den som sitter still och ser mätt ut. Jag tror ni fattar vad jag menar.

Rent praktiskt har det inneburit att jag fått dra ett ganska tungt lass den här hösten. Halvgroda har varit hemma till viss del på helgerna, men det är en klen tröst i vardagen. Hur mycket jag än stöttat hela projektet, och trots superfin hjälp från familj och vänner har det givetvis varit tufft att få ihop logistik, barnuppfostran, läxläsning, matlagning, blöjbyte, tandborstning, omplåstring och allmänt mys som ensamstående och sömndepraverad.  Att då dessutom inte bo hemma adderar ett lager av att inte vilja vara i vägen samt ett hem som inte praktiskt är anpassat efter de behov en småbarnsfamilj har. Utöver det trillade det in en fantastiskt rolig kund jag inte kunde säga nej till. Mitt i allt det där hade jag mina ambitioner om att äta rätt och komma i gång med träning. Ha!

Sen jag blev fyrbarnsmor upplever jag att alla är snällare mot mig. Vänner anstränger sig mer för att hålla kontakt, erbjudanden om hjälp dyker upp från oväntade håll, vi får fina presenter helt omotiverat, främlingar ler och är hjälpsamma när jag kommer med hela mitt posse. Jag märker också att jag blivit lite snällare mot mig själv. Jag kommer alltid vara en perfektionist med stort kontrollbehov innerst inne, men jag har lärt mig att prioritera även där. Det går inte att må dåligt varje dag över att det är stökigt när man inte bor i sitt eget hem. Jag kan konstatera att jag misslyckats totalt och är tjock som en ballong på grund av att jag äter fel och för post-partum problematik som jag ännu inte fått bukt med, men det viktigaste nu har varit att hålla ihop. Det är ingen idé att vara arg på mig själv och må dåligt för det. Var sak har sin tid. Den här hösten har jag fått stå tillbaka till förmån för min familj, mitt sociala liv har fått stå tillbaka på grund av brist på barnvakt och jag blir för full varje gång jag dricker vin eftersom jag alltid är helt slutkörd. So what? Kanske har jag aldrig varit lyckligare!

Fler glada nyheter kommer inom kort. Stay tuned.

//M.

2 kommentarer

 1. Underbara du, visst kommer vi att sitta bänkade och tack för att du är så öppen och skön med hur vardagen kan vara.

  Styrka och kärlek till dig!

  Ps: älskar att du och min knasbästa kusin sitter och dricker vin å röker på trappen precis som back in the old good days😂❤️

  • mrmrgrtz

   3 januari, 2017 at 12:10

   Hahaha, sååå störda. Jag kunde nog inte ens formulera en mening när vi sa godnatt… 🙂

   Ringer dig snart. Dags att ses. Puss på dig!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*