Fru halvgrodas hälsa

Här skriver jag om mat och träning. Med mera.

Om ägg.

skarmavbild-2016-09-22-kl-21-33-33

Det cirkulerar någon slags utmaning på Facebook just nu med bilder från yngre dagar, så jag bjuder på en gammal goding från 2003. Det är också min målbild. Den hjälper mig att klara mig igenom dessa dagar av ägg. Alltså. Ägg. Ägg och ost. Ost och ägg. Lite gröna grönsaker. Ägg. Och ost. Kanske lite protein från havet. Med ägg till. Där har ni mitt dagsintag. Av flera skäl faktiskt. Ägg ger både bra med protein och bra med fett. Det gör inget om kokta ägg råkar kallna för att annat behöver uppmärksamhet. Det är lättlagat. Det går att variera. Jag håller mig mätt länge. Det ger bra med energi. Och så är det så spännande att fundera på det där med hönan och ägget.

Idag gick jag min vanliga mil runt förorten. Jag försöker ta så mycket backar som det bara går för att maxa försiktig träning av den inre korsettmuskulaturen. Det är drygt 33 kilo jag drar omkring på (vagn + barn + packning), så jag är mån om att verkligen använda kroppen på rätt sätt både i uppförs- och nedförsbacke. Enligt Olga Rönnbergs bok kör jag dagliga andningsövningar för att stärka mage/bål på rätt sätt så att magmuskulaturen ska dra ihop sig. Ååååh det är så segt att inte kunna hårdträna, men kroppen värker ju fortfarande. Jag längtar verkligen efter att min bolivianske plågoande (min PT) ska köra fullkomligt slut på mig, så där så att jag vill smälla till honom hårt för att jag hatar honom för vad han tvingar mig att göra med min kropp. Finns ingen bättre känsla. Men jag har lovat att inte stressa. Min kropp har gått igenom en helvetisk resa och det behöver få ta tid att komma tillbaka. Kanske upp till två år? Intellektet vet precis, sen ser jag mig själv i spegeln och ryggar tillbaka vid åsynen. Fokuserar på mitt eviga mantra: This too shall pass. This too shall pass. This too shall pass.

Dagens tips: Utöver ägg har jag en röra som jag är helt besatt av just nu, blanda lika delar kallrökt lax/crème fraîche/chèvre med en gnutta citron och salt. Ätes med fördel med några rökta räkor vid sidan om och en stor sallad med gröna grönsaker. Och ägg såklart. Fantastiskt gott. Även barnen älskar det.

Tack för att ni är så fantastiskt många som läser och delar vad jag skriver. Och tack för alla fina kommentarer jag får på Facebook. Jag delar inte alla inlägg där, så jag har försökt få till en prenumerationsfunktion. Lägg gärna in mailadress för uppdatering om nya inlägg.

XOXO,

M

ps. sen förra onsdagen är det ner -1,5kg, så det går i alla fall åt rätt håll.

 

2 kommentarer

 1. Men hallå!!
  Hur har jag lyckats missa din blogg?

  Nu har jag scrollat igenom dina inlägg:)) Men vad heter du på andra sociala medier så att jag kan följa dig?

  Glada hälsningar Ulrika

  • mrmrgrtz

   30 december, 2016 at 11:58

   Oj! Missade att du kommenterat. Välkommen till bloggen. 🙂 Heter mrmrgrtz nästan överallt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*